Az egyes beszélgetéseket, a feltöltött fájlokat, vagy akár teljes DirectCase fiókját bármikor törölheti. Minden a profiljából törlődik, ez az oldal megmutatja, hol.
Ez az oldal a DirectCase webalkalmazásra és a DirectCase mobilalkalmazásokra vonatkozik (Android alkalmazásazonosító: ai.directcase.app).
Jelentkezzen be, és nyissa meg a profilját. Ott törölhet egy adott beszélgetést, egy feltöltött fájlt, vagy akár a teljes fiókját. A fiók törlésével a bejelentkezési adatai a beszélgetéseivel és fájljaival együtt megszűnnek, és ez a művelet nem vonható vissza.
Ha aktív előfizetése van, először azt mondja le, a fiók törlése blokkolva van, amíg az előfizetés számlázása folyamatban van. A Profil → Előfizetés lemondása azonnal lemondja azt, ezután a törlés végrehajtható.
Ha eltávolította az alkalmazást, vagy elvesztette a hozzáférést a fiókjához, kérje a törlést e-mailben. Írjon nekünk a fiókhoz regisztrált e-mail címről, hogy a törlés előtt ellenőrizhessük a kérést.
Az ellenőrzött törlési kérelmeket 30 napon belül teljesítjük.
A fiók törlésével megszűnnek a beszélgetései, fájljai és bejelentkezési adatai. Egyes adatokat megőrzünk, a számviteli jogszabályok által megkövetelt számlázási előzményeket, valamint a biztonság és a csalás megelőzése érdekében tárolt adatokat. Azt, hogy pontosan mit és meddig őrzünk meg, az Adatkezelési tájékoztatónk határozza meg.
Adatkezelési tájékoztató elolvasása